Acum livrare si in EASYBOX!!! Transport gratuit pentru comenzi de peste 499 RON.

Hidratare si protectie piele

Hidratare si protectie piele

Dupa curatarea suprafetelor din piele, hidratarea si intretinerea acestora este deosebit de importanta.

Dupa ce suprafetele curatate sunt perfect uscate si fara reziduuri chimice, se poate trece la hidratarea acestora. Daca pielea nu este corect hidratata, va incerca sa compenseze deficitul cu umiditatea din transpiratie, grasimi, mizerie, etc. Hidratarea se face de obicei cu ajutorul balsamurilor pentru piele. In functie de produsul utilizat, hidratarea ajuta la pastrarea elasticitatii pielii, previne murdarirea rapida si ajuta la protectia impotriva razelor UV. Toate acestea ajuta la conservarea calitatii suprafetelor si la prelungirea duratei de viata a acestora. Aplicarea solutiilor de intretinere se face cu ajutorul unui burete aplicator, pentru o aplicare uniforma si fara pete. La alegerea balsamurilor pentru piele, trebuie sa iei in considerare mai multi factori: 

  • Tipul de piele al tapiteriei.  
  • Alege un balsam cu pH neutru. Indiferent de tipul de piele, este important ca pH-ul balsamului de intretinere sa fie unul neutru. Asta deoarece, la fel ca orice material care depinde de un balans corect intre aciditate si alcalinitate, integritatea pielii este cel mai bine mentinuta cand pH-ul ramane neutru dupa curatare.  
  • Prezenta unor aditivi chimici duri. Existenta in piata a unor solutii de intretinere in componenta carora sunt aditivi chimici duri (puternici) este o neglijenta a unor companii producatoare. De obicei, prin introducerea acestor aditivi, se incearca fie prelungirea termenului de valabilitate al produsului, fie imbunatatirea performantelor de curatare in profunzime, revigorarea culorilor, etc. Desi utilizarea acestor substante nu este o greseala majora, este greu precizat ce cantitate din acesti compusi chimici va afecta suprafata tratata, avand in vedere diversitatea acestora. Este de preferat o solutie mai blanda cu aplicari repetate sau mai dese. 
  • Limitarile produselor. Intotdeauna citeste eticheta produsului sau fisa tehnica a acestuia. Exista producatori care nu recomanda folosirea produselor lor pe anumite tipuri de suprafete (cum ar fi imitatiile de piele sau pielea suede). Desi majoritatea produselor se pot aplica si pe vinilin, trebuie verificat daca solutia este compatibila cu acesta.
  • Usurinta in aplicare. Exista produse care sunt foarte dificil de aplicat si ale caror resturi (material in exces) sunt foarte dificil de inlaturat. Cu acest tip de produse si fara experienta, se poate ajunge usor la deteriorarea suprafetei tratate. Secretul curatatului si intretinerii suprafetelor din piele este acela de a face acest lucru regulat si mai des, cu solutii usor de aplicat (user friendly). O alta sugestie ar fi consultarea opiniei altor utilizatori  cu privire la utilizarea produselor (blog, youtube, forumuri).
  • Alege tratamente fara adaos de pigment. Exista in piata solutii de intretinere cu adaos de pigmenti de culoare, scopul declarat al acestora fiind acela de a revigora culoarea pielii tratate. Deoarece exista mari sanse ca nuanta suprafetei sa fie usor diferita, exista un risc mare sa sfarsesti cu o suprafata patata, cu diferente de nuanta. Acesta este motivul pentru care este recomandata folosirea unor solutii cu culori neutre, care prin aplicare nu influenteaza nuanta de culoare a pielii. 

In final, trebuie specificat ca este foarte important ca identificarea corecta a suprafetei sa se faca inainte de orice tratament. Daca se aplica un tratament specific pielii pe o imitatie de piele, rezultatele pot fi dezastruoase iar suprafetele pot fi deteriorate ireversibil. ”Pielea” Alcantara, promovata in acest fel in multe locuri (in special in anunturi), nu este de fapt o piele. Este un produs specific dezvoltat de japonezul Miyoshi Okamato si seamana mai degraba cu o microfibra. Daca produsul este cel original, de multe ori este mai scump decat pielea. Alcantara se curata cu materiale specifice, care nu incarca suprafata si nu lasa reziduuri. 

Deoarece subiectul este unul amplu, nu poate fi acoperit in intregime printr-un articol usor de citit si de inteles. De aceea, ramane deschis intrebarilor voastre. Pana atunci insa, spor la treaba! 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!