Acum livrare si in EASYBOX!!! Transport gratuit pentru comenzi de peste 499 RON.

Cum intretinem corect buretii polish?

Cum intretinem corect buretii polish?

Cum intretinem corect buretii polish?


Buretii de polish sunt o parte importanta a sistemelor de lustruire (polishare), deoarece sunt adaptati perfect la pastele polish sisau solutiile de protectie (etansare) corespunzatoare. Insa, pentru ca buretii polish sa ofere de fiecare data performanta pentru un rezultat perfect, acestia trebuie utilizati si curatati corect si in mod corespunzator. Procedura de curatare si mentenanta este foarte important pentru a obtine o durata de viata cat mai lunga si pentru rezultate optime.
Mentenanta perfecta = rezultate perfecte
Curatarea buretilor este cruciala pentru un rezultat bun nu numai dupa ce termini lucrul, ci si in timpul lucrului. Buretele polish trebuie suflat cu aer comprimat intre pasii de polishare pentru a asigura o buna performanta de corectie. In cazul discurilor polish cu blana natural sau cu microfibra, acestea trebuie curatate prin periere cu o perie moale. In cazul schimbarii pastelor de polish sau pentru etape de lucru indelungate, buretii polish pot fi pulverizati cu un degresant (IPA 1:3 cu apa) si suflati cu aer dupa un timp de scurt de reactie (pentru ca degresantul sa poata dizolva pasta din burete). Pentru suflare, un aparat de tip Tornador este perfect, deoarece distribuie unifor presiunea pe suprafata.

Dupa terminarea lucrului, curatarea incepe cu adevarat. Daca spalati manual buretii polish, acestia trebuie umeziti generos cu un detergent alcalin (de exemplu Green Star 1:20). Dupa un timp scurt de reactie, inlaturati resturile de polish din burete cu miscari de framantare, in apa calduta. Apa fierbinte trebuie evitata cu orice pret, deoarece spuma sau lana se pot micsora deformand astfel buretele/discul de polish.
In cazul curatarii mecanice, buretii polish murdari trebuie inmuiati mai intai intr-o galeata cu o solutie de curatare alcalina (de exemplu Green Star 1:20). Ulterior buretii trebuie storsi cu mana cu o presiune redusa si apoi spalati eventual in masina de spalat la maximum 30°C/40°C cu multa apa si rotatii reduse (aceasta procedura nu este insa foarte recomandata).
Dupa ambele variante de spalare, buretii polish trebuie depozitati pe partea cu Velcro pentru a se putea usca. Ideal este sa aveti un panou cu prindere Velcro pe care sa ii uscati. Discurile cu blana natural de miel trebuie insa intinse pe o farfurie, in asa fel incat spatele sa nu se deformeze la uscare.

Cele 8 reguli ale spalarii:

Ce sa faci:
· Cand buretele se “umple” cu pasta, continuati cu un alt burete curat sau nou. Daca acest lucru nu este posibil, buretele folosit trebuie neaparat curatat
· Recomandam spalarea buretilor polish in apa calduta cu Green Star 1:20. Strangeti usor buretele in mana pentru a-l curata de pasta. Clatiti apoi cu apa curata si daca este posibil lasati sa se usuce vertical (prinsi)
· Separati/desprindeti cu grija buretele polish de pe taler. La nevoie puteti folosi o spatula
· Utilizati mai multi bureti polish in timpul corectiei

Ce sa nu faci:
· Nu recomandam spalarea la masina de spalat deoarece acest procedeu pune prea mult stress pe buretii/discurile polish. De exemplu, adezivul poate ceda in timp, avand astfel o influenta negativa asupra duratei de viata
· Nu desprindeti buretele polish de pe taler tragand de spuma (burete)
· Nu lucrati peste marginile ascutite
· Nu lucrati toata masina cu un sigur burete polish

Recomandam ca discurile cu blana naturala de miel sa fie spalati cu apa doar in ultima instanta si numai dupa ce au fost curatati in prelabil prin periere de resturile de pasta. In aceste medii de polishare, pasta are tendinta sa se adune sub forma de aglomerat, existand riscul provocarii de defecte majore (holograme) la corectiile ulterioare. Pentru acestea este de preferat sa fie curatati frecvent prin periere si apoi suflat cu aer comprimat.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!